Sastojci:
150 ml mleka
200-300 g šećera ( ili po želji)
1 vanil-šećer
200 g margarina
200 g mleka u prahu
100 g čokolade
ISPROBAJTE I… Punjene čokoladne čaše
Priprema:
1. U odgovarajućoj šerpi otopiti margarin sa mlekom i šećerom.
2. Potom skloniti sa šporeta, pa umešati vanil-šećer i mleko u prahu. Mešati žicom ili mutiti mikserom tako da se razbiju grudvice.
3. Dok je još vruća, smesu podeliti na 2 dela: u jedan dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi.
4. Obe smese uliti u odgovarajuću teglicu, kanticu ili dublju posudu.
5. Ostaviti da se ohladi i lepo stegne. (Kada se ohladi, eurokrem nije ni mnogo gust ni mnogo redak).
Recept Dragane Pantelić iz Zaječara
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net