Sastojci:
Za podlogu:
600 g posnog mlevenog keksa
100 g margarina
100 g šećera
500 ml gustog soka
Za fil I:
5 pudinga od vanile
1,5 l sojinog mleka
150 g margarina
150 g šećera u prahu
Za fil II:
800 g jagoda
200 g šećera u prahu
2 pudinga od vanile
3 biljna želatina
Za preliv:
200 g čokolade
ISPROBAJTE I… Tortu sa limetom
Priprema:
Podloga:
1. Umutiti margarin sa šećerom pa dodati mleveni keks. Postepeno dodavati gusti sok dok se ne umesi smesa potrebne gustine.
2. Rukama formirati podlogu na odgovarajućoj tacni.
Fil I:
1. Razmutiti puding sa malo mleka, a preostalo mleko ostaviti da provri pa ukuvati razmućen puding. Mešati dok se ne zgusne, a potom ostaviti da se ohladi.
2. Margarin penasto umutiti sa šećerom u prahu i sastaviti sa ohlađenim pudingom.
3. Premazati podlogu od keksa.
Fil II:
1. Jagode skuvati sa šećerom u prahu, a kad se šećer otopi, dodati puding od vanile i želatin. Mešati dok se ne zgusne te skinuti sa vatre i ostaviti da se malo prohladi.
2. Prohlađen fil preliti preko fila od vanile.
Finalni postupak:
1. Tortu odložiti u frižider da se dobro stegne.
2. Čokoladu otopiti i preliti preko torte. Ukrastiti po želji.
Recept Aleksandre Ilić iz Beograda
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net