Sastojci:
* 250 g brašna
* 3 kašike kakaoa
* 1 kašičica sode bikarbone
* 1 kašičica cimeta
* 1 šolja (od 2,5dl) kisele vode
* 1/2 šolje ulja
* 200 g šećera
* 7 kašike džema po izboru
Za preliv:
* 100 g posne čokolade
* 3 kašike ulja
* 5 kašika šećera
* 5 kašika vode
ISPROBAJTE I… Posnu Moskva šnit tortu
Priprema:
1. Sjediniti brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet, a potom dodati šećer, kiselu vodu, ulje i džem.
2. Mešati sastojke sve dok se masa sasvim ne ujednači, a potom je izliti u manji pleh i peći na 180°C oko 20 minuta. Čačkalicom proveriti da li je kolač pečen.
3. Šećer i vodu rastopiti pa skloniti šerpu s ringle. Dodati čokoladu, mešati i na kraju sipati ulje.
4. Gotov kolač izvaditi iz rerne, a zatim ga premazati džemom, iseći na kocke i preliti čokoladnim prelivom.
Recept Verice Belić iz Dobrinaca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net