Sastojci:
Za kore:
9 belanaca
12 kašike šećera
12 kašika krupno mlevenog lešnika
Za fil I:
7 dl mleka
2 burbon vanile
10 kašika šećera
9 žumanaca
2 kašike gustina
100 g bele čokolade
100 g margarina
150 ml slatke pavlake
Fil II:
350 ml slatke pavlake
1-2 kašike šećera u prahu
50 g krem sira
ISPROBAJTE I… Čoko- moko tortu
Priprema:
Kore:
1. Ulupati 3 belanceta sa 4 kašike šećera u čvrst šam, pa umešati 4 kašike lešnika.
2. Smesu uliti u pleh (24 cm) obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 15-20 minuta (paziti da ostane bela).
3. Od preostalog materijala na isti način ispeći još dve kore.
Fil I:
1. U šerpu sipati 5 dl mleka da provri.
2. Žumanca umutiti sa šećerom i vanilom, pa umešati gustin. Smesu ukuvati u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
3. Potom skinuti sa vatre i umešati kockice margarina i čokolade. Kada se sve otopi, ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti slatku pavlaku, posebno margarin, pa sve sastaviti sa ohlađenim kremom.
Fil II:
1. Umutiti slatku pavlaku sa krem sirom i 2-3 kašike šećera.
Finalni postupak:
1. Kora, fil I, fil II, kora, fil I, fil II, kora, preostali fil.
2. Ukrasiti po želji.
Komentar:
Savršena kremasta torta, odlična za presvlačenje fondanom
Recept Tamare Maksimović iz Niša
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net