Sastojci:
Za testo:
180 g brašna
50 g šećera
prstohvat soli
125 g putera
1 žumance
Za fil:
200 g marcipan smese
1 belance
200 g marmelade od kajsija
ISPROBAJTE I… Velnes keks
Priprema:
Testo:
1. Utrljati puter u brašno, pa dodati šećer, so i žumance.
2. Umesiti glatko testo, umotati ga u foliju i ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena.
Fil:
1. Penasto umutiti belance, dodati marcipan smesu i nastaviti sa mućenjem.
2. Smesu staviti u dresing džak sa zvestastim nastavkom.
Finalni postupak:
1. Testo rasklagijati, vaditi keksiće okruglom modlicom prečnika 3 cm i ređati ih u pleh obložen pek-papirom.
2. Na svaki keksić istisnuti pomalo fila, a na vrh staviti po malo marmelade.
3. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 min.
Recept Rože Šećerov iz Padeja
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net