SASTOJCI:
- 400 g pšeničnog brašna
- 200 g žutog šećera
- 250 ml vode
- 1/2 kašičice cimeta
- 2 narendane kore limuna (ili 4-5 kapi etarskog ulja od limunove kore)
- 4 kašike meda
- 1 kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- 50 g oraha
- 50 g badema
- 50 g lešnika
PRIPREMA:
1. Orahe, bademe i lešnike iseći na kockice.
2. Karamel: skuvati vodu sa šećerom pa ostaviti da se ohladi.
3. U prohlađeni sirup dodati med, cimet, so, brašno, prašak za pecivo i izrendanu koru od 2 limuna pa dobro promešati.
4. Na kraju dodati orahe, bademe i lešnike, te promešati. 5. Smesu sipati u podmazan kalup i peći u rerni na 170 °C 45 minuta.
Recept oca Ilariona Đurice iz Zemuna