SASTOJCI:
Za testo:
1 čaša ulja
1 čaša vode
250 g brašna
1 kašičica praška za
pecivo
so
1 kašičica šećera
4 jajeta
Za fil:
1 l mleka
1 puding od čokolade
50 g gustina
3 kašike brašna
100 g čokolade
250 g ”dijavit” margarina
10 kašika šećera
PRIPREMA:
1. U odgovarajuću posudu staviti vodu, ulje, prstohvat soli, 1 kašičicu šećera i skuvati.
2. Pomešati brašno i prašak za pecivo pa dodati u posudu sa vodom, promešati i ostaviti da se ohladi.
3. Kada se smesa ohladi, dodavati jedno po jedno jaje i mešati.
4. U pleh obložen papirom za pečenje kašikom vaditi masu. Peći u rerni na 200 °C dok krofne ne porumene. Ostaviti ih u rerni da se ohlade.
5. Fil: sjediniti 2 dl mleka sa pudingom, 3 kašike šećera, gustinom i 3 kašike brašna. Preostalo mleko skuvati sa 7 kašika šećera. Kada mleko provri, dodati smesu sa pudingom i kuvati dok se ne dobije gust krem.
6. Na kraju dodati 80 g čokolade i mešati dok se ne istopi.
7. Posebno umutiti margarin pa dodati u fil i umutiti mikserom. 8. Kada se krofne ohlade, puniti ih filom i ukrasiti sa 20 g istopljene čokolade.
Recept Andrijane Kovačević iz Kovina