SASTOJCI:
- 10 jaja
- 10 kašika šećera + 750 g šećera
- 5 kašika griza
- 5 kašika brašna
- 6 štangli rendane čokolade
- 200 g oraha
- 8 dl vode
- 1 limun
PRIPREMA:
1. U posudi za mešanje umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera, dodati 2,5 kašike griza, 2,5 kašike brašna, 3 rebra rendane čokolade i 200 g mlevenih oraha pa promešati varjačom.
2. U podmazan i brašnom posut pleh usuti masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C.
3. U drugoj posudi umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera, dodati 2,5 kašike griza, 2,5 kašike brašna i promešati pa sipati preko polupečenog tamnog testa.
4. Vratiti pleh u rernu i peći na umerenoj temperaturi.
5. Sirup: skuvati 8 dl vode sa 750 g šećera i dodati limun isečen na kolutove.
. Topao kolač preliti vrućim sirupom te ostaviti da se ohladi.
7. Ohlađen kolač posuti rendanom čokoladom.