SASTOJCI:
- 2,5 dl mleka
- 200 g bundeve
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike šećera
- malo cimeta
- 1,5 dl ulja
- 1 jaje
- 800 g brašna
- džem za punjenje
- margarin za mazanje
PRIPREMA:
1. Bundevu skuvati i ispasirati.
2. U mlakom mleku razmutiti kvasac sa šećerom i ostaviti da nadođe.
3. U odgovarajuću posudu staviti ulje, jaje, so, budevu pomešanu sa cimetom i nadošao kvasac, dodati brašno i umesiti testo.
4. Testo ostaviti u frižider preko noći da odstoji.
5. Nadošlo testo podeliti na 5 jufki. Razviti jufke oklagijom te svaku podeliti na 8 delova.
6. Na svaki deo naneti malo džema pa uviti u kiflicu. Kiflice ređati u podmazan pleh, premazati omekšalim margarinom i ostaviti na toplom da odstoje pola sata.
7. Kiflice peći u rerni na 200 °C dok ne porumene.
Recept Radice Nikolić iz Niša