Sastojci:
1 kg brašna
4 dl mleka
1 dl kisele pavlake
1 dl ulja
1 kašika šećera
prstohvat soli
3 jajeta
1 kvasac
125 g putera
šećer u prahu
džem
ISPROBAJTE I…
Šarene kokos kiflice
Priprema:
1. U mlako mleko staviti kašiku šećera, kašiku brašna i izmrvljen kvasac pa ostaviti da kvasac nadođe.
2. U posebnu činiju sipati polovinu brašna, so, ulje, jaja, pavlaku i nadošli kvasac te uz postepeno dodavanje brašna zamesiti testo. Ostaviti ga da odmara 30 minuta.
3. Testo potom podeliti na deset jufki, sve ih oklagijom razvući u krug veličine plitkog tanjira i osam premazati omekšalim puterom.
4. Četiri namazane jufke poređati jednu na drugu, a petu nenamazanu složiti kao poslednju. Isti postupak ponoviti i sa preostalim jufkama.
5. Oklagijom razvući naslagane jufke, iseći testo na 24 trouglića, pa na svaki staviti po pola kašičice džema.
6. Smotati kiflice i poređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Isti postupak ponoviti i s drugim delom testa.
7. Savijene kiflice ostaviti u plehu da odstoje sat vremena, a zatim na svaku kiflicu položiti komadić putera i staviti ih da se peku na 200°C oko 30 minuta. Gotove kiflice uvaljati u šećer u prahu i poslužiti.
Recept Jelene Peković iz Barajeva
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!