Sastojci:
Za koru:
3 jajeta
3 kašike šećera
3 kašike brašna
ulje
Za žele:
1l vode
1 kg višanja
6 kašika šećera
2 pudinga od vanile
Isprobajte i…
Priprema:
Kora:
1. Umutiti belanca pa sipati jednu po jednu kašiku šećera.
2. U drugoj posudi izmiksati žumanca i brašno, uliti malo ulja, dodati smesu s belancima, a zatim sve lagano promešati kašikom.
3. Sadržaj izliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći dok kora ne dobije lepu rumenu boju.
4. Od pečene i ohlađene kore iseći krugove veličine modle za puding.
Žele:
1. U šerpu sipati 8 dl vode i očišćene višnje, pa sačekati da proključa.
2. Izmešati puding sa 2 dl vode i šećerom, a zatim dobijenu smesu naliti u višnje i skuvati fil.
Finalni postupak:
1. Kalupe za puding nakvasiti vodom i u njih sipati žele. Na svaki kalup staviti krug patišpanja i ostaviti da se stegne.
2. Okrenuti modlu, lagano je skinuti pa ukrasiti kolače šlagom i svežim višnjama.
Recept Marine Radojević iz Niša
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!