Sastojci:
6 dl kisele pavlake
5 vanil-šećera
5 žumanaca
375 g margarina
375 g šećera u prahu
3 kutije piškota (veće pakovanje)
1 konzerva ananasa
Ostalo:
mleko
5 dl slatke pavlake
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Kiselu pavlaku izmešati s vanil-šećerom i ostaviti je da proključa na umerenoj temperaturi. Nakon “jednog ključa”, skloniti šerpu s ringle.
2. Pavlaku ostaviti da se ohladi prirodnim putem, a potom je nekoliko sati držati u frižideru da se dobro stegne.
3. Ananas sitno iseckati i procediti. Sok sačuvati za umakanje piškota.
4. Posebno penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu. Postepeno dodavati žumanca, a na kraju sve dobro izmiksati.
5. Smesi dodati ohlađenu kiselu pavlaku i iseckani ananas, pa sve sjediniti lagano mešajući. Masu podeliti na dva dela.
Finalni postupak:
1. Na tacnu za posluživanje poređati red piškota prethodno umočenih u sok od ananasa, pa ih premazati polovinom fila.
2. Naneti sledeći red piškota pa drugi deo fila, a zatim još jedan, poslednji red piškota. Tortu odozgo premazati slatkom pavlakom i ukrasiti po želji. Ostaviti da se dobro rashladi i poslužiti.
Napomena: Ako nemate dovoljno soka od ananasa, piškote možete umakati i u mleko.
Recept Vesne Filipović iz Idvora
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!