Sastojci:
1 jaje
180 g šećera
1 vanil-šećer
2 dl mleka
1 dl ulja
150 g brašna
30 g kakaoa
1 prašak za pecivo
60 g kokosa
Za glazuru:
100 g čokolade
1 kašika ulja
3 kašike šećera
5 kašika mleka
Ostalo:
20 g kokosa
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Umutiti jaje sa šećerom i vanil-šećerom, zatim dodati ulje i mleko, a na kraju i brašno pomešano s praškom za pecivo i kakaom.
2. Sve zajedno mutiti dok se smesa lepo ne sjedini pa umešati kokos.
3. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh i ravnomerno je rasporediti. Kolač peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180°C, pa ostaviti da se ohladi.
4. Čokoladu, ulje, šećer i mleko otopiti na tihoj vatri, pa dobijenom glazurom preliti kolač. Sačekati minut-dva da počne da se hvata korica, a zatim kolač posuti kokosom.
Napomena: Umesto kokosa u kolač možete staviti sitno seckane lešnike ili orahe.
Recept Božane Tot iz Jarkovca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net