Sastojci:
Za koru:
4 belanceta
10 kašika šećera
150 g kokosa
3 kašike brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika ulja
5 dl mleka
Za fil:
4 žumanceta
5 kašika šećera
3 kašike brašna
5 dl mleka
250 g margarina
200 g šećera u prahu
Ostalo:
kokos (za posipanje)
ISPROBAJTE I…
Priprema:
Kora:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg postepeno dodajući 5 kašika šećera.
2. Zatim dodati kokos, brašno, prašak za pecivo i ulje, pa sve dobro sjediniti.
3. Dobijenu smesu sipati u pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 minuta.
4. Mleko zagrejati s preostalim šećerom, pa preliti pečenu koru i ostaviti je da upije.
Fil:
1. Penasto umutiti žumanca mikserom postepeno dodajući šećer. Zatim dodati brašno i malo mleka, pa sve promešati.
2. Ostatak mleka ostaviti da provri na umerenoj temperaturi, a potom lagano sipati prethodnu smesu i mešati dok se ne zgusne.
3. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, te ga sjediniti s ohlađenim filom.
Finalni postupak:
1. Pripremljen fil naneti na koru pa ga ravnomerno rasporediti.
2. Odgore posuti kokosom, iseći na kocke i poslužiti.
Recept Danijele Radisavljević iz Knjaževca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net