Sastojci:
3 jajeta
2 dl mleka
2 kašike šećera
prstohvat soli
500 g brašna
4 kašike masti
šećer u prahu (za posipanje)
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. U dubljoj posudi penasto umutiti žumanca. Zatim lagano sipati mlako mleko i nastaviti mućenje.
2. Dodati prstohvat soli i šećer, postepeno dodavati brašno, te umesiti tvrđe testo.
3. Prebaciti ga na pobrašnjenu radnu površinu, još malo premesiti, a potom ga podeliti na četiri jufke.
4. Svaku jufku malo rastanjiti oklagijom u oblik kruga.
5. Nakon toga, dve razvučene jufke premazati sa po dve kašike masti, a zatim ih preklopiti sa nenamazanim jufkama. Oba kruga testa tanko razvući oklagijom.
6. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim premazati jedan krug, te preko njega staviti drugi.
7. Točkićem iseći testo na kvadrate, pa ih ređati na pleh obložen papirom za pečenje.
8. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta.
9. Ostaviti ih da se ohlade, pa ih posuti šećerom u prahu.
Recept Tijane Klisurić iz Šida
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net