Sastojci:
Za testo:
20 g kvasca
70 g šećera
1 dl vode
2 dl mleka
600 g brašna
1 kašičica soli
1 jaje
70 g otopljenog margarina
Za nadev:
5 kašika džema od višanja
100 g mlečne čokolade
Ostalo:
1 jaje
ISPROBAJTE I… Puter kiflice
Priprema:
1. Kvasac izmrviti u mlakoj vodi, dodati kašiku šećera i sačekati da nadođe.
2. U posebnoj posudi sjediniti brašno, so, mleko, preostali šećer, otopljeni margarin i jaje pa dodati nadošli kvasac.
3. Umesiti testo, pokriti ga krpom i ostaviti da odstoji.
4. Testo podeliti na četiri jednaka dela, i svaki deo razviti u krug. Dva kruga premazati džemom, posuti rendanom čokoladom i preklopiti sa druga dva kruga testa.
5. Svaki krug iseći na 16 trouglova, a zatim od svaki trougao zaviti u kiflicu.
6. Kiflice poređati u pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da odstoje 15 minuta. Nakon toga premazati ih umućenim jajetom i peći u rerni na 200°C dok ne porumene.
Recept Ivane Pešić iz Prokuplja
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net