Sastojci:
Za kore:
3 jajeta
15 kašika šećera
21 kašika mleka
18 kašika brašna
6 kašičica praška za pecivo
Za fil:
4 žumanceta
150 g šećera
500 g krem sira
2 vanil-šećera
200 ml slatke pavlake
Ostalo:
5 dl kuvane crne kafe
4 kašike ruma
džem od malina
450 g malina
ISPROBAJTE I…
Priprema:
Kora:
1. Umutiti 1 jaje sa 5 kašika šećera, a zatim dodati 7 kašika mleka, 6 kašika brašna i 2 kašičice praška za pecivo.
2. Kratko sve izmiksati pa smesu sipati u kalup obima 18cm te peći koru oko 10-15 minuta. Čačkalicom proveriti kada je gotova. Na isti način ispeći još dve takve kore.
3. Dok se kore peku skuvati 5 dl kafe i dodati 4 kašike ruma.
Fil:
1. Umutiti žumanca i šećer pa ih kuvati na pari dok ne pobele.
2. Ostaviti smesu da se malo prohladi pa umešati sir i vanil-šećer.
3. Posebno umutiti slatku pavlaku i lagano je sjediniti sa smesom od žumanaca i sira.
Finalni postupak:
1. Kalup staviti na tacnu za torte, obložiti ga masnim papirom tako da pokrije i dno i ivice. Kafu i krem rasporediti na tri jednaka dela.
2. Na dno kalupa staviti prvu koru, preliti je delom kafe, zatim premazati džemom od malina i preko poređati voće. Naneti sloj fila a potom položiti drugu koru i postupak ponoviti sa preostalim materijalom.
3. Tortu ostaviti preko noći u frižideru da se stegne. Sutradan skloniti kalup i ukrasiti je po želji.
Savet: Ukolijko ne želite da pečete kore možete koristiti piškote, potrebna je veća kutija.
Recept Snežane Kitanović iz Zemuna
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net