Sastojci:
100 g mlečne čokolade
200 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
100 g šećera
2 dl jogurta
3 kašike kakaoa
150 ml ulja
1 dl kisele pavlake
100 g čokolade za kuvanje
2 jajeta
1 vanil-šećer
200 g višanja
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Umutiti jaja sa šećerom i dodati jogurt.
2. Zatim umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakaom i vanil-šećerom, a potom dodati i ulje. Dobro promešati.
3. Na kraju u smesu ubaciti višnje i izlomljenu mlečnu čokoladu.
4. Promešati u sipati u kalupe za mafine (do 2/3 kalupa) i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
5. Za to vreme na pari (ili u mikrotalasnoj rerni) otopiti čokoladu, a zatim je pomešati sa kiselom pavlakom. Ostaviti u frižideru da se malo stegne.
6. Pečene mafine preliti glazurom i dekorisati višanjama.
Recept Aleksandre Milenković iz Niša
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net