Sastojci:
270 g čokolade
250 ml slatke pavlake
50 g putera
150 g integralnog keksa
100 g seckanih brusnica
100 g seckanih lešnika
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. U blenderu iseckati brusnice i integralni keks da ostane i krupnijih komada.
2. Lešnike propržiti u tiganju, pa i njih iseckati na veće komade.
3. U odgovarajuću šerpu sipati slatku pavlaku i puter, a zatim zagrevati na ringli do tačke ključanja.
4. Skloniti s ringle i dodati izlomljenu čokoladu, a potom mešati varjačom dok se sve ne otopi i sjedini.
5. U topao krem dodati keks, lešnike i brusnice.
6. Dublji pleh obložiti papirom za pečenje, izliti u njega pripremljenu smesu i ostaviti preko noći da se prohladi i stegne. Ohlađen kolač seći na kocke.
Recept Jovane Gigić iz Novog Sada
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net