SASTOJCI:
150 g margarina s ukusom vanile
400 g brašna
4 kašika prah šećera
2 jajeta
30 g rendanog đumbira
pola kašičice cimeta
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike kakaoa
Za dekoraciju:
100 g bele čokolade
3 kašike ulja
žele bombone
ISPROBAJTE I… Žele sa višnjama
PRIPREMA:
1. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati jaja, đumbir i brašno pomešano s praškom za pecivo, cimetom i kakao prahom. Sve to dobro umesiti da testo bude glatko.
2. Oklagijom razvući testo na debljinu prsta i modlom vaditi zečiće.
3. Staviti ih u podmazan pleh i peći u rerni na 200°C, dok ne porumene. Ostaviti da se ohlade.
Finalni postupak:
1. Izlomiti čokoladu na kockice, pa je zajedno s uljem otopiti na umerenoj temperaturi.
2. Kolačiće premazati čokoladom i ukrasiti seckanim žele bombonama.
Recept Irene Cvetković iz Vlasotinca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net