Sastojci:
400 g jagoda
5 jaja
200 g šećera
2 vanil-šećera
400 ml slatke pavlake
300 g brašna
ulje po potrebi
1 prašak za pecivo
3 kašike čokolade u prahu
200 ml kisele pavlake
100 g šećera u prahu
ISPROBAJTE I… Kolač s jagodama
Priprema:
1. U dubljoj posudi penasto umutiti jaja postepeno dodajući šećer i vanil-šećer.
2. Zatim dodati brašno pomešano s praškom za pecivo i sve dobro sjediniti.
3. Posebno umutiti 200 ml slatke pavlake, te je lagano dodavati u posudu i mešati varjačom.
4. Dobijenu smesu podeliti na dva dela. U jedan umešati čokoladu u prahu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i posuti brašnom, a potom sipati tamnu smesu i ravnomerno je rasporediti.
6. Preko nje poređati iseckane jagode, te preliti svetlom smesom.
7. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta. Proveriti čačkalicom da li je pečeno.
8. Preostalu slatku pavlaku umutiti u čvrst sneg, dodati kiselu pavlaku i šećer u prahu pa sve dobro sjediniti.
9. Kolač premazati filom od pavlake te ga ukrasiti po želji i ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne.
Recept Slavice Mirković iz Velike Plane
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net