Sastojci:
1,5 l mleka
10 kašika šećera
40 g želatina
200 g krem šlaga
100 g sladoleda u prahu sa ukusom jagode
200 g mlevenog keksa
100 g seckane crne čokolade
200 g ribizli
Za dekoraciju:
1 pakovanje smrznutog šumskog voća
ISPROBAJTE I… Pitu sa šumskim voćem
Priprema:
1. Želatin potopiti u 2 dl mleka. Ostaviti da nabubri uz povremeno mešanje.
2. U preostalo mleko dodati šećer, pa staviti da se zagreva na umerenoj temperaturi, ali da ne provri.
3. Dodati želatin u mleko i mešati dok se ne rastvori. Nakon toga ostaviti da se ohladi.
4. Ohlađenu pihtijastu smesu staviti u frižider i ostaviti da odstoji 2 sata.
5. Kada se ohladi, u 1/3 smese dodati sladoled u prahu.
6. Mutiti mikserom do željene čvrstine.
7. U preostali deo dodati krem šlag i takođe umutiti mikserom.
8. Deo sa šlagom podeliti na dva dela, pa u jedan dodati mleveni keks, a u drugi iseckanu čokoladu. U preostali deo dodati ribizle.
Finalni postupak:
1. Okrugli kalup obložiti providnom folijom i naizmenično sipati smese. Svaku ravnomerno rasporediti.
2. Tortu staviti u zamrzivač na 3 sata da se dobro ohladi i stegne.
3. Nakon toga okrenuti na tacnu za posluživanje i dekorisati zamrznutim šumskim voćem.
Recept Suzane Mitić iz Velike Plane
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net