Sastojci:
Za fil I:
2 pudinga od vanile
5 kašika šećera
500 ml mleka za natapanje keksa
Za fil II:
500 g voća po izboru (jagode, maline, višnje)
10 kašika šećera
2 pudinga od vanile
Za glazuru:
100 g čokolade
3 kašike ulja
Ostalo:
350 g ptiber keksa
200 ml mleka
ISPROBAJTE I… Čokoladni užitak
Priprema:
Fil:
1. U 100 ml mleka razmutiti puding, a ostatak zagrevati sa šećerom do tačke ključanja. U vrelo mleko zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.
Fil II:
1. U šerpicu staviti voće po izboru i šećer, te naliti vode da ukupna zapremina bude oko 800 ml. U 200 ml hladne vode razmutiti puding od vanile, a zatim ga zakuvati u ključalo voće.
Finalni postupak:
1. U dublju pravougaonu tepsiju poređati keks umočen u mleko, pa preliti toplim filom I. Poređati još jedan red keksa s mlekom pa izliti i fil II.
2. Preko voćnog fila rasporediti još jedan red keks, te kolač ostaviti na hladnom da se stegne.
3. Rastopiti čokoladu s uljem na pari, pa čokoladnom glazurom ukrasiti kolač.
Recept Marije Belić iz Dobrinaca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net