Sastojci:
4 jajeta
4 kašike šećera
1 prašak za pecivo
2 kašike brašna
4 kašike mlevenih lešnika
Za fil:
500 ml mleka
3 kašike gustina
3 kašike brašna
150 g putera ili margarina
5 kašika šećera
Ostalo:
6-7 kivija
2 kašike mlevenih lešnika
ISPORBAJTE I… Rolat od banane
Priprema:
1. Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca i prašak za pecivo. Kašikom potom polako umešati prvo brašno, a onda i mlevene lešnike.
2. Dobijenu smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći koru na 200°C oko 20 minuta. Kada bude gotova, odmah je prebaciti na krpu i uviti u rolat.
3. Staviti 300 ml mleka zajedno sa šećerom da se kuva, a u ostatak mleka razmutiti brašno i gustin. U kipuće mleko uliti razmućenu smesu i mešati dok se ne zgusne. Kada se fil ohladi, sjediniti ga s izmućenim puterom ili margarinom.
4. Koru pažljivo odmotati iz krpe, pa je namazati filom. Ostaviti sa strane 3-4 kašike fila za dekoraciju.
5. Očišćen kivi poređati duž ivice kore, a onda sve zajedno umotati u rolat. Sa ostatkom fila premazati gotov rolat, a preko toga posuti mlevene lešnike. Ostaviti rolat da se dobro stegne, pa ga poslužiti.
Recept Tatjane Stojanović iz Debeljače
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net