Sastojci:
4 jajeta
2 šolje šećera
2 kašike meda
malo soli
3 kašike ulja
1 šolja jogurta
5 banana
3 šolje brašna
1 kašika sode bikarbone
1 prašak za pecivo
sok od jednog limuna
200 g čokolade
ISPROBAJTE I… Slatki hleb
Priprema:
1. Banane oljuštiti, viljuškom ih dobro ispasirati, pa u posudu dodati jaja, šećer, med, malo soli, ulje, jogurt, brašno pomešano sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo i sok od limuna.
2. Sve dobro umutiti, tako da smesa bude homogena, uliti u tepsiju ili kalup obložen papirom za pečenje, pa dodati 100 g seckane čokolade. Što dublji kalup, to bolje.
3. Hleb peći na 180°C oko pola sata, dok ne dobije finu braon boju. Kada bude gotov, premazati ga sa 100 g otopljene čokolade i ostaviti da se dobro stegne.
Recept Jelene Manić iz Niša
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net