Sastojci:
1 šolja (od 250 ml) ovsenih pahuljica
1 šolja integralnog brašna
1/2 šolje šećera
1/2 kašičice soli
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1/4 šolje sitno seckanih oraha
1/3 šolje suvog grožđa
1/3 šolje sitno seckanih urmi
1/3 šolje ulja
1 šolja mleka
1 jaje
ISPROBAJTE I… Integralni kolač sa šljivama
Priprema:
1. U većoj posudi pomešati brašno sa pahuljicama, cimetom, praškom za pecivo, sodom bikarbonu i šećerom. Na kraju dodati so.
2. Potom u suvu smesu umešati orahe, suvo grožđe i urme.
3. Posebno umutiti jaja sa mlekom i dodati ulje.
4. Zatim mokre sastojke pomešati sa brašnom i suvim voćem te malo promešati da se
sve sjedini.
5. Smesu uliti u podmazan pleh pa peći na 200°C 20-25 minuta.
6. Gotov kolač po želji posuti šećerom u prahu.
Recept Marka Todorovića iz Leskovca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net