Sastojci:
3 jajeta
1 kefir u čaši
50 g šećera
14 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 vanil-šećer sa rumom
1 kruška
ulje (za prženje)
šećer u prahu (za posipanje)
ISPROBAJTE I… Krofne sa pomorandžom
Priprema:
1. U dubljoj posudi penasto umutiti jaja postepeno dodajući šećer i vanil-šećer.
2. Zatim dodati kefir pa nastaviti mućenje još 5 minuta.
3. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo pa sve promešati kašikom.
4. Krušku oljuštiti, iseći na kockice te umešati u prethodnu smesu.
5. U dubljem tiganju zagrejati ulje. Kašikom uzimati smesu i spuštati je u vrelo ulje.
6. Pržiti na umerenoj temperaturi dok ne porumene sa obe strane.
7. Krofnice vaditi rešetkastom kašikom, te ih stavljati na tanjir postavljen papirnim ubrusom kako bi se ocedio višak masnoće.
8. Ostaviti ih da se malo prohlade, a zatim ih posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Recept Dragoslave Obradović iz Novog Sada
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net