Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
5 kašika šećera
100 g margarina
1 kašika kakaoa
100 g brašna
1 prašak za pecivo
150 ml mleka
Za fil:
500 ml mleka
2 pudinga od vanile
4 kašike šećera
300 g neslanog krem sira
2 dl slatke pavlake
2 dl kisele pavlake
100 g šećera u prahu
150 ml isceđenog soka od pomorandže
Za preliv:
4 dl soka iz kompota od bresaka
400 g iseckanih bresаkvа iz kompota
1 puding od vanile
3 kašike šećera
ISPROBAJTE I… Voćni kolač od malina i banana
Priprema:
Kora:
1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom, a zatim dodati omekšali margarin, brašno izmešano s praškom za pecivo i kakao. Sve izmešati i dodati čvrsto umućena belanca.
2. Pripremljenu smesu sipati u odgovarajući pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 180°С oko 15 minuta. Toplu koru preliti mlekom.
Fil:
1. Na uobičajen način skuvati puding zajedno sa 4 kašike šećera, a kad se malo prohladi, lagano umešati krem sir.
2. Umutiti slatku pavlaku sa sokom od pomorandže, pa joj dodati kiselu pavlaku izmešanu sa šećerom u prahu. Dobijenu smesu sjediniti s pudingom.
Preliv:
1. U sok iz kompota staviti iseckane breskve, šećer i kuvati nekoliko minuta. Zakuvati puding i ostaviti ga da se krčka dva minuta uz neprestano mešanje.
Finalni postupak:
1. Fil naneti preko ohlađene kore i kašikom ga lepo poravnati.
2. Prohlađenim prelivom prekriti fil.
Recept Slavice Mirković iz Velike Plane
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net