Sastojci:
Za testo:
500 g brašna
20 g svežeg kvasca
1/2 kašičice soli
3 kašike šećera
50 g putera
1 jaje
150 ml mleka
100 ml vode
malo naribane korice limuna
Za nadev:
50 g kokosa
1 dl mleka
2 kašike šećera
ISPROBAJTE I… Kokos kocke
Priprema:
Testo:
1. Kvasac potopiti u toplu vodu, dodati kašiku šećera i sačekati 10 minuta da nadođe.
2. U dubljoj posudi sjediniti brašno, so i ostatak šećera, pa dodati nadošli kvasac, jaje, otopljeni puter, mleko i naribanu koricu limuna.
3. Zamesite glatko testo, pokriti ga i ostaviti na toplom da odmara oko 20 minuta.
Fil:
1. Kokos potopiti u mleko, dodati šećer, i ostaviti ga da odstoji u frižideru dok testo odmara. Nakon toga kokos ocediti od viška mleka i podeliti na osam jednakih delova.
Finalni postupak:
1. Testo podeliti na osam jufkica, rastanjiti svaku, u sredinu staviti kokos i pažljivo sve zamotati tako da se formira loptica.
2. Ostaviti zemičke da još malo odstoje, premazati ih umućenim jajetom i peći na 180°C oko 25 minuta. Pečeno testo namazati omekšalim puterom.
Savet: Zemičke se pripremaju lako i brzo, a idealne su za doručak uz mleko.
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net