Sastojci:
Za koru:
* 5 belanaca
* 250 g šećera
* 180 g kokosovog brašna
* 2 kašike brašna
* 1/2 praška za pecivo
Za fil:
* 5 žumanaca
* 7 kašika šećera
* 3 kašike brašna
* 300 ml mleka
* 2 vanil-šećera
* 2 šlaga
Ostalo:
* 150 g čokolade
ISPROBAJTE I… Medena pita sa kokosom
Priprema:
1. Belanca umutiti u čvrst šam, a potom dodati šećer. Sve zajedno dobro izmiksati, a kada se šećer otopi sipati brašno, prašak za pecivo i kokos.
2. Pleh podmazati i pobrašnjaviti, pa u njega uliti smesu i peći koru na 180°C oko 30 minuta. Čačkalicom proveriti kada je kora pečena.
3. Sačekati da se malo prohladi a zatim je preliti čokoladom prethodno otopljenom na pari.
4. Za fil izmiksati žumanca sa šećerom, vanili-šećerom i brašnom, sipati i malo mleka, a potom zakuvati gust krem u ostatku kuvanog mleka.
5. Ohlađen krem sjediniti s čvrsto umućenim šlagom.
6. Dobijenim filom premazati koru i ostaviti u frižider da se ohladi. Kolač ukrasiti s malo rendane čokolade.
Recept Dijane Ademović iz Subotice
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net