SASTOJCI
Za koru:
- 7 belanaca
- 7 kašika brašna
- 2 dl mleka
- 100 gr šećera
- 2 vanil-šećera
Za fil:
- 8 dl mleka + 2 dl za šlag
- 7 kašika šećera
- 7 žumanaca
- 5 kašika brašna
- 2 vanil-šećera
- 1 ”dijavit” margarin
- 1 šlag
PRIPREMA
1. Penasto ulupati belanca pa dodati šećer i brašno. Smesu uliti u pleh obložen papirom i na 200 °C ispeći koru.
2. Skuvati 2 dl mleka i 2 vanil- -šećera.
3. Pečenu koru izbockati čačkalicom, preliti je vrelim mlekom i ostaviti da se ohladi. 4. Napraviti fil: u prokuvano mleko lagano umešati umućena žumanca, šećer, vanil-šećer i brašno.
5. Kada se fil ohladi, dodati omekšao margarin.
6. Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice.
7. Torta se filuje sledećim redosledom: kora, fil, šlag
Recept Aleksandre Pajkić iz Zatonja