Sastojci:
Za kore:
12 jaja
24 kašike šećera
12 kašika mlevenih oraha
6 kašika prezli
3 kašike brašna
7 dl slatke pavlake
200 g šećera u prahu
100 g malina
100 g otopljene čokolade
1 vanil-šećer
Priprema:
1. Ulupati 4 belanceta sa 8 kašika šećera u čvrst šam pa uz neprestano mućenje postepeno dodavati 4 žumanceta.
2. Umešati 4 kašike mlevenih oraha, 2 kašike prezli i kašiku brašna. Sve lepo sjediniti te uliti u pleh obložen papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200*C oko 10 minuta.
3. Na isti način ispeći još dve kore.
4. Umutiti slatku pavlaku sa 200 g šećera u prahu i podeliti na tri dela.
5. U jedan deo dodati maline, u drugi otopljenu čokoladu, a u treći vanil-šećer.
6. Tortu filovati na sledeći način: kora, fil od čokolade, kora, fil od vanile, kora, fil sa malinama. Ukrasiti po želji.
Recept Gordane Maksimović iz Omoljice
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net