Sastojci:
Za fil I:
200 ml vode
300 g šećera
125 g margarina
500 g mlevenog keksa
Za fil II:
100 ml vode
200 g šećera
125 g margarina
200 g mleka u prahu
100 g kokosa
Za glazuru:
150 g bele čokolade
7 kašika ulja
ISPROBAJTE I… Kokos kolač
Priprema:
Fil I:
1. Prokuvati vodu sa šećerom, dodati margarin i skloniti posudu s ringle. Potom umešati mleveni keks i sve dobro sjediniti.
2. Odgovarajući pravougaoni pleh malo pouljiti, u njega izliti pripremljenu smesu i poravnati je vlažnim rukama ili špatulom.
Fil II:
1. Prokuvati vodu sa šećerom i dodati margarin, a zatim šerpu skinuti s ringle i postepeno dodavati mleko u prahu i kokos.
2. Sve zajedno mutiti mikserom najmanjom brzinom kako ne bi ostale grudvice.
Finalni postupak:
1. Preko tamnog fila naneti ovaj svetli i ostaviti da se sve dobto rashladi.
2. Belu čokoladu otopiti na tihoj vatri zajedno s uljem, pa dobijenom glazurom preliti kolač.
Recept Ljubice Majer iz Zrenjanina
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net