Sastojci
Za testo:
– 2 jajeta
– 2 šoljice ulja
– 2 šoljice mleka
– 2 šoljice šećera
– 1 kesica suvog kvasca
– brašno po potrebi
– malo kakaoa
Za sirup:
– 18 kašika šećera
– 24 kašike vode
PRIPREMA
1. Razmutiti kvasac sa malo toplog mleka i ostaviti da nadođe.
2. Umutiti jaja, šećer, ulje i mleko pa dodati nadošao kvasac i brašno.
3. Testo podeliti na dva dela, a u jedan deo dodati kakao.
4. Razviti obe jufke i iseći na trake. Trake uplesti u pletenice i uviti ukrug.
5. Bubamare ređati u tepsiju i peći na 200 °C dok ne porumene.
6. Napraviti sirup: skuvati 24 kašike vode sa 18 kašika šećera.
7. Pečene kolače preliti sirupom.
Recept Zorice Kosjerin iz Novog Sada