Sastojci:
1 pakovanje tankih kora
400 g eurokrema
200 g mlevenog keksa
10 kašika mineralne vode
10 kašika ulja
šećer u prahu
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Pomešati mineralnu vodu i ulje.
2. U posebnu posudu sjediniti eurokrem i mleveni keks.
3. Na dno podmazanog okruglog pleha prečnika 30 cm staviti jednu koru. Preko nje sledeće četiri kore složiti u obliku krsta, tako da krajevi vise preko ivice pleha.
4. Poprskati kore mešavinom ulja i vode, pa ponoviti postupak s još četiri kore. Njih ređati tako da u odnosu na prve budu pod uglom od 45 stepeni. I ove kore poprskati mešavinom ulja i vode.
5. U sredinu staviti jednu koru, poprskati i premazati polovinom fila.
6. Na fil staviti dve kore nabrane u obliku harmonike i poprskati ih. Preko njih staviti jednu koru, poprskati je i naneti drugu polovinu fila.
7. Ponovo staviti dve kore kao harmonike, poprskati ih, pa preko poređati preostale kore. Svaku poprskati mešavinom ulja i vode.
8. Krajeve kora koji vire van pleha savijati ka sredini sloj po sloj, počev od poslednje. Svaki red poprskati.
9. Sve premazati uljem i peći na 200°C 30 minuta. Kad je burek pečen, poprskati ga samo vodom.
10. Pre služenja posuti šećer u prahu.
Recept Eržebet Tot iz Temerina
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!