Sastojci:
1 kašika masti
1 jaje
1 šolja šeæera
3 kašike pekmeza od šljiva
1 kesica cimeta
1 šolja mleka
2 šolje brašna
1 kašièica sode bikarbone
50 g šećera u prahu
ISPROBAJTE I… Cimet pitu
Priprema:
1. Dobro umutiti mast sa šeæerom i jajetom, pa dodati pekmez, cimet i mleko.
2. Umešati brašno pomešano sa sodom bikarbonom i sve dobro sjediniti.
3. Smesu uliti u nauljen pleh i peæi u zagrejanoj rerni na 180 *C oko 20 minuta.
4. Gotov kolač izvaditi iz rerne i ostaviti ga da se ohladi. Iseći na kocke i posuti šećerom u prahu, pa služiti.
Komentar:
Ovaj kolač izvrstan je za slatki doručak ili večeru, a još je ukusniji uzčèokoladno ili slatko mleko.
Recept Jelene Vasiljević iz Vrbasa
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net