Sastojci:
300 g mlevenog keksa
1 dl mleka
125 g putera
Za fil:
500 g svežeg neslanog sira
500 ml slatke pavlake
1 kesice kremfiksa
1 kesica želatina
250 g šećera u prahu
6 kašika kokosovog brašna
100 g mlevenog blanširanog badema
100 g rendane bele čokolade
Za posipanje:
50 g kokosovog brašna
ISPROBAJTE I… Čizkejk u čaši
Priprema:
1. Pomešati mleveni keks s mlekom i puterom, pa od dobijene smese napraviti koru i utisnuti je na dno kalupa za tortu.
2. Umutiti slatku pavlaku zajedno s kremfiksom, a u drugoj posudi umutiti sir sa šećerom u prahu. Na kraju spojiti slatku pavlaku sa smesom od sira.
3. Jednu kesicu želatina preliti s četiri kašike hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Zatim zagrejati želatin do tačke ključanja, ali paziti da ne provri, pa ga uliti u smesu sa slatkom pavlakom i sirom, te dobro umešati.
4. Dodati kokosovo brašno, rendanu belu čokoladu, mleveni badem, i sve lepo sjediniti. Fil ravnomerno rasporediti preko kore od keksa.
5. Tortu odozgo posuti kokosovim brašnom, pa je ostaviti u frižider na najmanje tri sata pre služenja.
Recept Ane Nikolić iz Niša
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net