Sastojci:
250 g mlevenog keksa
250 g margarina
1 kašika kakaoa
50 ml gaziranog soka
700 ml mleka
2 pudinga od čokolade
6 kašika šećera
200 g malina
200 g čokolade
200 ml slatke pavlake
50 g šlaga
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Izmešati mleveni keks i kakao, dodati 100 g rastopljenog margarina, i uz neprestano mešanje postepeno ulivati gazirani sok. Pripremljenu smesu naneti u okrugli kalup prečnika 26 cm, i prstima oblikovati koru.
2. Staviti 600 ml mleka da se kuva zajedno sa šećerom, a u preostalih 100 ml razmutiti puding. U kipuće mleko uliti razmućenu smesu i mešati dok se dobro ne zgusne. Ohlađen puding sjediniti sa preostalim omekšalim margarinom.
3. Slatku pavlaku zagrejati do tačke ključanja, ali voditi računa da ne provri. Skloniti je s vatre, pa u nju ubaciti izlomljenu čokoladu. Mešati sve dok se čokolada u potpunosti ne istopi i sjedini s vrućom pavlakom.
4. Poređati maline preko kore od keksa, a zatim preko njih rasporediti umućen fil. Otopljenu čokoladu u slatkoj pavlaci ostaviti da odstoji 15 minuta, a zatim je preliti preko fila. Sve staviti u frižider da se dobro stegne preko noći, a sutradan skinuti obruč i dekorisati tortu umućenim šlagom.
Recept Tatjane Stojanović iz Debeljače
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net