Sastojci:
Za kore:
14 jaja
14 kašika šećera u prahu
200 g margarina
400 g neslanog mlevenog kikirikija
200 g čokolade
Za fil:
300 g margarina
200 g čokolade
6 žumanaca
300 g šećera
Za glazuru:
200 g čokolade
200 g šećera
8 kašika vode
60 g margarina
Za dekoraciju:
100 g bele čokolade
Preporučujemo i… Domaći snikers
Priprema:
Kore:
1. Penasto umutiti žumanca, dodati iseckan margarin i omekšalu čokoladu, pa sve dobro sjediniti.
2. Posebno umutiti belanca u čvrst šam, postepeno dodajući šećer u prahu.
3. Sjediniti belanca sa prethodnom smesom, dodati kikiriki i sve dobro promešati.
4. Kalup za torte podmazati i obložiti pek-papirom, pa sipati polovinu pripremljene smese.
5. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C 30 minuta. Na isti način ispeći još jednu koru, a zatim obe podeliti na dva dela.
Fil:
1. Penasto umutiti žumanca postepeno dodajući šećer, a zatim kuvati na pari.
2. Mešati dok ne počne da se zgušnjava, a zatim dodati čokoladu i kuvati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi.
3. Umutiti margarin pa ga sjediniti sa ohlađenim filom.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati: kora, fil, kora. Celu tortu premazati preostalim filom.
2. Izmešati čokoladu, šećer i vodu, pa smesu kuvati dok se ne zgusne.
3. Skloniti sa vatre, dodati margarin i promešati dok se svi sastojci ne sjedine.
4. Glazurom preliti celu tortu.
5. Otopiti belu čokoladu i dekorisati po želji.
Recept Dragane Bozdokov iz Sivca