Sastojci:
4 jajeta
2 šolje (2 dl) šećera
2 šolje mleka
2 šolje brašna
1 šolja ulja
200 g maka
2 praška za pecivo
Ostalo:
200 g čokolade
50 g margarina
ISPROBAJTE I… Brzi kolač s makom
Priprema:
1. Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati mleko i ulje. Kada smesa postane kompaktna, usuti brašno pomešano s praškom za pecivo i mak.
2. Dobijenu smesu uliti u okrugli pleh obložen papirom za pečenje, i peći kolač na 150°C oko 40 minuta.
3. Kada je kolač pečen, preliti ga glazurom od otopljene čokolade i margarina, ostaviti da se sve dobro ohladi i servirati.
Recept Ljiljane Pavlović iz Lazarevca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net