Sastojci:
4 jajeta
4 šoljice (za crnu kafu) šećera
4 šoljice + 3 kašike ulja
1 vanil-šećer
1 prašak za pecivo
10 šoljica brašna
marmelada po potrebi
50 g kokosa
50 g mlevenog keksa
300 g čokolade
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Penasto umutiti jaja mikserom postepeno dodajući šećer, vanil-šećer i 4 šoljice ulja.
2. Zatim lagano dodavati brašno pomešano s praškom za pecivo i umesiti srednje tvrdo testo.
3. Podeliti ga na dva dela, pa od oba razviti koru debljine oko 8 mm.
4. Modlom vaditi željene oblike te ih ređati na pleh obložen papirom za pečenje.
5. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 minuta.
6. Pečene keksiće ostaviti da se prohlade, a zatim ih premazivati marmeladom i spajati.
7. Čokoladu otopiti s tri kašike ulja, pa umakati keksiće dopola. Uvaljati ih u mleveni keks, a potom u kokos.
Recept Maje Ćirić iz Modrice
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net