SASTOJCI:
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 300 g brašna
- 150 g suvog grožđa
- 1 dl ulja
- 2,5 dl kisele vode
- 1 limun
- 1 prašak za pecivo
- malo cimeta
- 2 štangle čokolade
- 200 g meda
- 50 g oraha
PRIPREMA:
1. Suvo grožđe i orahe iseći na sitne komade, a koru od limuna i čokoladu izrendati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti šećer, mlevene orahe, brašno, suvo grožđe, ulje, kiselu vodu, koru i sok od limuna, prašak za pecivo, malo cimeta i čokoladu.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje pa sipati pripremljenu smesu.
4. Kolač peći u rerni 220 °C.
5. Gotov kolač premazati medom i posuti iseckanim orasima pa vratiti u rernu da se peče još 5 min.
6. Kolač iseći na kocke i po želji preliti toping čokoladom. 3. 2. 1.
Ovaj kolač je posan, ali veoma ukusan. Prijatno!
Recept Nataše Grujin iz Pećinaca