Sastojci:
6 dl mleka
1 kvasac
1 kašičica šećera
350 g brašna
220 g kuvanog krompira
2 jajeta
50 g otopljenog margarina
kora 1 pomorandže
ulje (za prženje)
šećer u prahu (za valjanje)
ISPROBAJTE I… Španske krofne
Priprema:
1. Krompir skuvati, propasirati, te ostaviti da se prohladi.
2. U mlako mleko izmrviti kvasac sa šećerom, pa ostaviti da nadođe.
3. Posebno umutiti jaja sa šećerom. Dodati margarin, krompir i nadošao kvasac.
4. Zatim narendati koru pomorandže, pa postepeno dodajući brašno umesiti testo. Ostaviti na toplom 20 minuta.
5. Nakon toga razvući na debljinu od 2 cm i modlom vaditi krugove.
6. U sredini napraviti rupu drškom od varjače. Poređati u pleh, prekriti krpom i ostaviti 30 minuta da se odmore.
7. Pržiti u ulju, pa uvaljati u šećer u prahu.
Recept Irine Serafimović iz Niša
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net