Sastojci:
Za fil I:
250 g kesten-pirea
0,2 dl slatke pavlake
4 kašike šećera u prahu
nekoliko kapi ekstrakta ruma
Za fil II:
300 g mlevene plazme
300 g mrvljene plazme
5 dl jogurta (može i malo više)
10 kašika šećera u prahu
500 g višanja
ISPROBAJTE I… Puding keks tortu
Priprema:
Fil I:
1. Viljuškom izgnječiti kesten-pire i posuti ga sa nekoliko kapi ekstrata od ruma.
2. Posebno umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu, a potom postepeno dodavati kesten-pire i mutiti dok se smesa ne izjednači.
Fil II:
1. Plazmu izmrviti prstima i pomešati je sa mlevenim keksom i šećerom u prahu, pa potom preliti jogurtom i ostaviti da upije.
2. Nakon toga dodati oceđene višnje i sve dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Na tacnu za služenje staviti ukrasni mastan papir i prvo formirati koru od kesten-pirea.
2. Preko toga naneti fil od keksa i višanja. Tortu ostaviti u frižideru da se dobro stegne.
Recept Marije Kuvelje iz Stepanovićeva
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net