Sastojci:
Za tamnu smesu:
250 g mlevenog keksa
200 g čokolade
100 g šećera u prahu
1 kesica kapućina
150 g margarina
2 kašike mleka
Za svetlu smesu:
2 kuvana žumanceta
70 g margarina
100 g šećera u prahu
1 kesica vanil-šećera
kokos (za valjanje)
ISPROBAJTE I… Kokos- banana kuglice
Priprema:
Tamna smesa:
1. U dubljoj posudi pomešati keks sa šećerom u prahu.
2. U šerpici otopiti čokoladu sa margarinom i mlekom, pa dodati prašak za kapućino i mešati dok se ne sjedini.
3. Nakon toga otopljenu smesu dodati u posudu sa mešavinom keksa i šećera. Dobro promešati.
Svetla smesa:
1. Jaja staviti da se kuvaju, pa kada voda počne da vri kuvati još 4–5 minuta.
2. Skloniti sa ringle i ostaviti u vreloj vodi još 15 minuta (tako će žumanca biti u potpunosti žuta, bez zelenkastog dela okolo).
3. Propasirati ohlađena žumanca, dodati margarin, šećer i vanil-šećer, pa sve dobro umutiti mikserom.
4. Od pripremljene smese dlanovima formirati kuglice, pa ih odložiti u zamrzivač na pola sata.
Finalni postupak:
1. Od tamne smese formirati veće kuglice.
2. Napraviti udubljenje, staviti žutu kuglicu, pa oblikovati dlanovima.
3. Uvaljati u kokos.
Recept Marije Mirković iz Parcana
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net