SASTOJCI
Za koru:
- 12 belanaca
- 500 g šećera
Za fil:
- 12 žumanaca
- 2 kašike gustina
- 300 ml mleka
- 6 kašika šećera
- 1 ”dijavit” margarin
- 3 kesice kapućina
- 150 g šećera u prahu
- 200 g šlaga
PRIPREMA
1. Umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne istopi. Smesu podeliti i peći 2 kore na 140 °C 90 minuta.
2. Posebno umutiti žumanca, šećer i gustin te sipati u vrelo mleko i kuvati dok se fil ne zgusne.
3. Margarin i šećer u prahu umutiti i uz neprestano mešanje postepeno dodavati ohlađen krem od žumanaca. Zatim dodati kapućino i promešati.
4. Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice.
5. Tortu filovati sledećim redosledom: kora,
Možete koristiti gotove kore, ali u tom slučaju skuvajte krem od 3 cela jajeta.
Recept Nade Stankov iz Kraljeva