Sastojci:
500 g brašna
4 kašike šećera
2 jajeta
125 g margarina
1 dl mleka
1/2 kockice svežeg kvasca
Za fil:
3 banane
1 kašika šećera
1/2 kesice cimeta
ISPROBAJTE I… Sraćatela kroasane
Priprema:
Testo:
1. U mlakom mleku razmrviti kvasac sa kašikom šećera i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati brašno sa omekšalim margarinom, dodati jaja i šećer i na kraju nadošli kvasac, pa zemesiti glatko testo.
3. Testo ostaviti na toplom da se udvostruči.
Fil:
1. Banane sitno naseckati i posuti ih kašikom šećera i cimetom.
2. Dobro ispasirati viljuškom.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo razvući i iseći na trougliće (željene veličine, mada bolje da su malo veći), pa na svaki trouglić staviti pomalo fila.
2. Uviti kiflice, poređati ih u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
3. Gotove kiflice po želji posuti šećerom u prahu.
Recept Dane Jovanović iz Kruševca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net