Sastojci:
Za testo:
50 g margarina
1 jaje
1 žumance
250 g šečera
300 g brašna
1 prašak za pecivo
2 dl mleka
Za glazuru:
250 g šećera
8 kašika mleka
100 g čokolade
200 g margarina
Ostalo:
200 g kokosovog brašna
ISPROBAJTE I… Kokos kolač
Priprema:
1. U dubljoj posudi umutiti belance u čvrst sneg. Zatim dodati žumanca i nastaviti lagano mućenje.
2. Nakon toga dodati margarin i šećer pa sve penasto umutiti.
3. Na kraju dodati mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo pa dobro sjediniti sve sastojke.
4. Dobijenu smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta ili dok ne porumeni. Čačkalicom proveriti da li je testo pečeno. Ukoliko na čačkalici ne ostane živog testa, pečenje je gotovo.
5. Oštrim nožem iseći testo na kocke te ih izvaditi iz pleha.
6. Za glazuru sipati mleko i šećer u šerpu. Ostaviti da provri, a potom skloniti s ringle, dodati čokoladu i margarin i mešati dok se ne otopi.
7. Na tanjir sipati kokosovo brašno.
8. Kocke najpre umakati u vruću glazuru, a zatim ih uvaljati u kokos. Ređati ih na tacnu da se ohlade i stegnu.
Savet: Za valjanje kocki koristite krupnije (grublje) kokosovo brašno.
Recept Izabele Janoši iz Temerina
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net