Sastojci:
2 šolje (2,5dl) šećera
2 šolje mleka
1 šolja ulja
3 šolje brašna
1 prašak za pecivo
200 g nemlevenog maka
200 g čokolade
2 kašike ulja
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. U dublju posudu sipati 2 šolje šećera, pa dodati 2 šolje mleka i mešati dok se šecer u potpunosti ne istopi.
2. Nakon toga u posudu uliti 1 šolju ulja i sve zajedno dobro izmešati. U smesu dodati još 3 šolje brašna i jedan prašak za pecivo, pa varjačom sjediniti masu. Na kraju sipati 200 g nemlevenog maka.
3. Odgovarajući pleh obložiti papirom za pečenje, pa u njega uliti pripremljenu smesu. Kolač peći u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30 minuta.
4. Kada se kolač ispeče, ostaviti ga da se ohladi, a zatim čokoladu otopiti zajedno sa 2 kašike šećera na tihoj vatri, i dobijenom glazurom preliti poslasticu.
Recept Milice Vujović iz Atenice
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net