Sastojci:
2 jajeta
2 čaše (od 2 dl) šećera
2 čaše ulja
2 čaše mlevenog keksa
2 čaše mleka
1 prašak za pecivo
2 čaše brašna
1 kašika kakaoa
Ostalo:
4 kašike krema od lešnika
mleveni keks (za posipanje)
ulje za podmazivanje pleha
brašno za posipanje pleha
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. U dubljoj posudi mikserom umutiti belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer.
2. Dodati jedno pa drugo žumamnce uz neprestano mućenje.
3. Zatim dodati mleko, ulje i mleveni keks, pa promešati isključenim mikserom.
4. Posebno pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo. Tu smesu postepeno sipati u prethodnu mešavinu i sve dobro sjediniti.
5. Dobijenu smesu uliti u podmazan i brašnom posut pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 25 minuta.
6. Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, a zatim ga premazati kremom od lešnika i posuti mlevenim keksom.
7. Iseći na kocke i poslužiti.
Recept Dušice Milošević iz Vrandola
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net